Vi har tagit Grekland till Roslagen

Känner du av vintertrötthet, besväras du av årstidsbunden depression eller ömma muskler och leder?
Då kan du må bra av ett besök i vår solljusterapianläggning.

I vår härliga grekiska oas får du uppleva en hel dag i solen under en timme. Soluppgång, dagsljus och solnedgång. 1 timme i vår anläggning motsvarar 20 minuter i naturligt solljus och ger välbehövligt dagsljus från ljusterapilamporna och behaglig värme i form av infraröd värme.

Många som lider av vinterdepression eller blir väldigt trötta och orkeslösa under vinterns mörka månader vet att en utlandsresa till ett varmt, soligt land brukar hjälpa. Det beror på att när det är brist på dagsljus så kan produktionen av kroppens egna sömnhormon melatonin bli för hög.

I fullt dagsljus är melatoninproduktionen låg, men när mörkret faller produceras allt mer melatonin som gör det lättare för oss att somna. När man sedan vaknar och ljuset når ögonen börjar kroppen producera serotonin som har den omvända effekten. Om vi inte får tillräckligt med ljus under dagarna rubbas dygnsrytmen och därmed sömnen. Det kan bli svårt att sova, vilket påverkar både sinne och kropp.

Att vistas i solen gör så att det produceras D-vitaminer vilket stärker immunförsvaret. Vi får i oss vitaminet antingen via maten vi äter eller genom solljus. Utan D-vitamin kan immunförsvaret inte aktiveras.

Regelbunden användning av ljusterapi kan stimulera produktionen av D-vitamin i huden, även under de mörka månaderna när D-vitaminbrist är som mest påtaglig.

Det finns också infrarött ljus i vårt solljus vilket ger en ökad blodcirkulation som påverkar muskler och leder positivt. Det är detta som gör att till exempel personer med ledvärk ofta åker utomlands på vintern. Största delen av solens energi kommer från det infraröda ljusspektret, osynligt för ögat. Det infraröda ljuset värmer upp kroppen inifrån på ett mycket avslappnande och behagligt sätt. Det finns många positiva hälsoeffekter av solens infraröda ljus:

  • Stimulerar kroppens egna läkningsprocess genom att öka blodcirkulationen och rensa kroppen från slagg
  • Minskar svullnader och inflammationer
  • Påskyndar sårläkning och lindrar olika hudbesvär som t.ex. torr hud, ojämn hudton, acne, eksem, psoriasis mm.
  • Har lindrande effekt vid muskelsmärta
  • Ökar tänjbarhet samt lindrar viss typ av reumatisk värk

Känner du att detta är något du skulle må bra av? Boka då in dig här hos oss och njut av 28-30 graders värme en timme i en solstol på vår sandstrand.

Ta med ombyte i form av tunna sommarkläder och en handduk att lägga i solstolen. Pris för en timmes solljusbehandling är 340kr.

Då hyr du en plats i en solstol på sandstranden och vill du sitter du sen kvar på vår lilla taverna eller i en fåtölj på gräset i den kvarvarande värmen i lokalen och bara njuter av lugnet och den behagliga miljön.

Varmt välkomna till oss på Sunlight Resort, Bergby Gård!

Create your account